ADATLAP
Viharnővér
Ally D'Apliése épp egy viharosan induló szerelem kapujában áll, amikor a nevelőapja haláláról értesül. A nővéreivel a Genfi-tó partján magasodó, gyermekkori otthonukba gyűlnek össze, hogy megemlékezzenek szeretett apjukról, és meghallgassák a végrendeletét. A különc milliárdos, Pa Salt mindnyájuknak egy különleges tárgyat meg egy levelet hagyott örökül, és ennek segítségével, ha a lányok úgy döntenek, közelebb kerülhetnek valódi gyökereikhez.
Allyt egyik tragédia a másikba sodorja, és a kétségbeesett fiatal nő nem lát más választást, mint maga mögött hagyni mindent: Norvégiába utazik, hogy felkutassa a vér szerinti családját.
Mi vár rá a fenséges szépségű országban? Mire jut egy százötven évvel ezelőtti életrajz elolvasása után, amely egy énekesnőről, Edvard Grieg világhírű zeneszerző múzsájáról szól? És milyen, az eddigi életét a négy sarkából kifordító, váratlan felfedezések várnak még rá Bergen festői partjainál?

Lucinda Riley új sorozatának második kötetében egy évtizedeken és Európán átívelő nyomozás történetét meséli el. A letehetetlen családregény főszereplője nemcsak a származásának kérdésére találja meg a választ, hanem azzal is szembesül, hogy az erő nem minden, és hogy élete tragédiái közepette is beteljesedhet a sorsa....
Tünde véleménye:
A Hét nővér folytatása, bár az első rész elolvasása nélkül is értelmezhető de azért ajánlom hoyg azzal kezd. Nagyon jó stílusban ír Lucinda Riley, olvastatja magát. Sorra derülnek ki a titkok,egyre mélyebbre viszi az olvasót én pl.imádtam a Peer Gyn-t vonalat olvasni. Igazából 130 év családi kronologia de nem az unalmasabb fajtából.Kedvest kaptam a könyv hatására ellátogatni Norvégiába és újra levettem a polcról Ibsen drámáját :) Örülök hogy a Hét nővérnek lesz folytatása már nagyon várom a következő testvér történetét :)