ADATLAP
Virals- Fertőzöttek
Tory Brennan (...) a világhírű törvényszéki antropológus, Temperance Brennan unokahúga.
Amikor az intézet titkos laboratóriumából kiszabadítanak egy tudományos kísérletekre használt farkaskutyakölyköt, megfertőződik a kutyaparvovírus egy kísérleti törzsével. ...
Dávid Szilvia véleménye:
Imádtam amúgy is nagyon szeretem az írónőt illetve a másik kedvencem az ifjúsági regények és mikor megtudtam hogy írt ilyet az írónő eldöntöttem, hogy el kell olvasnom. Egyszerűen irigyeltem a gyerekeket amiket átéltek ebben a könyvben. A szigetért a képességekért stb és a kalandért. Nem véletlen hasonlították Tory -t Dr csonthoz .....
Bónis Tímea véleménye:
Ijesztő a regény a benne szereplő tizenéves gyerekeknek. Egyik napról a másikra változik ámokfutássá az életük.
Adott 4 elit gimnáziumba járó tehetséges és kíváncsi fiatal (Tory - a Dr. Csont című filmből ismert törvényszéki antropológus unokahúga - és 3 okos, valamilyen szempontból különc srác), akiket "szigetlakóként" amúgy is "kinéznek" a suliból a gazdag szülők elkényztetett gyerekei.
Hőseink kimentenek egy farkaskölyköt szorult helyzetéből, és olyan események láncolatát indítják el, amelyről álmodni sem mertek. Felfedeznek egy gyilkosságot, kiásnak egy csontvázat, betörnek ide-oda, folyamatosan összeütköznek a törvénnyel. A felnőttekben nem bízhatnak, közben súlyos betegség tüneteit észlelik magukon, maguk is megijednek tőlük.
Tinédzserkori betegség, hogy mindent kipróbálunk, ami veszélyes és lehetetlen?
A 3 fiú - minden ellenérzésük dacára - követi Tory ötleteit, bíznak benne, összefognak a nagy ügyért.
Olvasmányos regény, amely felvet tudományos kérdéseket, valamint foglalkozik gazdasági bűncselekménnyel és súlyos morális problémákkal.