ADATLAP
Vis Major
A boldog-boldogtalan őslakók által csak Fertő Cityként emlegetett nagyváros éjszakájában tort ül a bűn. És mintha ez nem volna épp elég: jut belőle a nappalokra is. A helyi rendfenntartókat nem véletlenül emlegetik egy napon a középkor szent őrültjeivel. Ehhez a küzdelemhez gyomor kell, idegek. Meg stukker. Meg könyökütés. Mindezen földi jókkal felfegyverezve, oldalán a hirtelen, szőke Kyra Emettel járja a nagyváros dzsungelét a modern szamuráj, Vis Major. A bűnüldözés leghatékonyabb fegyvere ő a húszas kaliberű smasszerpuska óta. Egy-jobb napjain két-lépéssel mindig a rosszfiúk előtt jár. Rendszerint győz. Utcahosszal… Egy regény, melynek tempójával csak egy Ferrari Testrossa, élvezeti értékével viszont az égvilágon semmi sem versenyezhet....
Wenczel Katalin véleménye:
Régebben már kétszer elkezdtem, de sosem jutottam a végére. Most már tudom miért.
Ez valami borzalom volt!! Mondhatni szánalmas. Kezdve Sztívönszegál-imitátor főhősünktől egészen odáig, hogy a könyv nem szólt semmiről. Egyszerűen nincs története. Kriminek pocsék. De akkor mi? Elvileg viccesnek is kellett volna lennie (???), de annyira rémes volt, hogy legfeljebb kínomban mosolyogtam. Az a néhány leleményes intelligensebb szóvicc talán, de ez édes kevés. Az 50. oldal után már az sem érte el az ingerküszöbömet.
Nem mondom, hogy soha többé nem veszek a kezembe semmit az írónőtől, mert emlékeim szerint olvastam már tőle olyat, ami tetszett. Ez most nem.
Berényi Rózsa véleménye:
Fable könyvet olvasni felér egy hét szabadsággal.Kész felüdülés a léleknek.A halkirálynő sorozata nagyon tetszett,és ez a regény is.A pergő ritmus,akár cselekményről,vagy csak a két főhős szópárbajáról van szó,élvezetes.Bár nagyvárosban játszódik,mégis érződik az irónő természet iránti szeretete.Életöröm,röviden.Az itt-ott fellelhető politikai hangok,ma is mérvadóak.