ADATLAP
Vissza hozzád
Amanda Collier és Dawson Cole tizenévesen szeretnek egymásba mélyen és visszavonhatatlanul. A kettejük közötti kötelék széttéphetetlennek tűnik annak ellenére, hogy a családi hátterük végzetesen különbözik egymástól, és a szüleik sem nézik jó szemmel a kapcsolatukat. A főiskola előtti utolsó nyáron azonban előre nem látott, tragikus események szakítják el őket egymástól, és terelik teljesen más irányba az életüket. Huszonöt évvel később Amanda és Dawson visszatér szülővárosukba annak az embernek a temetésére, aki fiatal korukban egyedüliként támogatta a szerelmüket, és menedéket nyújtott nekik. Egyikük sem azt az életet élte, amelyet elképzelt magának, és egyikük sem tudta elfelejteni azt a szenvedélyes első szerelmet, amely örökre megváltoztatta a sorsukat. Miközben Amanda és Dawson teljesítik öreg barátjuk végakaratát, minden, amit eddig biztosnak hittek, kétségessé válik, arra kényszerítve őket, hogy szembenézzenek fájdalmas emlékeikkel, újragondolják a döntéseiket, és az együtt töltött varázslatos hétvége után feltegyék a kérdést: újraírhatja-e a szerelem a múltat? Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb regénye az életre szóló szerelem szépségéről és fájdalmáról szól....
Gy.né T. Anikó véleménye:
Az alapsztori nagyon hasonlít a Szerelmünk lapjaihoz. A szegény fiú beleszeret a gazdag lányba, és szakításuk után is évekig csak róla álmodozik. Közel 20 év után egy régi kedves ismerősük halála néhány napra újra összehozza őket. Sajnos a vége szomorú, de ezzel együtt is nagyon tetszett. A film viszont csalódás, túl sokat változtattak a könyvhöz képest.
Kemendi Tímea véleménye:
A decemberi kihívás alkalmával került a kezembe az első Sparks könyv, és azóta begyűjtöttem mindet, ez volt a második, amit olvastam. Én nem is tudom, hol éltem eddig, de nem hallottam róla, pedig már rengeteg könyvéből film is készült:) Csodálatos történet, nagyon sajnáltam, hogy szomorú lett a vége. Az első oldal után lehetetlen letenni, míg nem ér az ember a végére. Kíváncsi leszek, a film is visszaadja-e valamennyire a könyv lebilincselő varázsát.
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Àltalàban először elolvasom a könyvet, majd utàna megnèzem a filmet. Most fordìtva törtènt, a film utàn olvastam el a könyvet. Mindkettő elnyerte a tetszèsemet! Nicolas Sparks elèri nàlam, hogy sìrjak a törtènetein. Szomorù lett a befejezèse, de az egèsz èleten àt tartò szerelem 25 èv utàn is szèp. A sors ùtjai kiszàmìthatatlanok.
Kemsei Zsófia véleménye:
Sokat hallottam már Nicholas Sparks könyveiről, de most került az első a kezembe. Mivel már láttam a filmet tudtam mi lesz a könyv vége, mégis annyira váratlan volt… Reménykedtem benne, hohy nem így lesz, hogy csak átírták egy kicsit hogy érdekesebb legyen a film végkifejlete, de nem…
Gyönyörű az egész történet, szerettem a karaktereket, bár Amanda döntésképtelensége kicsit zavart. Dawsonért viszont élnék-halnék *-*
Általában mindig szomi könyvként gondoltam olvasás közben a Vissza hozzádra, még a boldog részeknél is.
Szerintem egyszerűen fantasztikus a történet, a szereplők, és az az odaadás ami érződik a könyv minden lapjának olvasása során. És hát igen, nem sok könyv képes kiváltani azt, hogy sírjak rajta, de Sparks történetének sikerült.
Köszönöm, hogy olvashattam!
Bánné Szalai Anikó véleménye:
Romantikus történet, egy igaz, egész életen át tartó szerelemről. Vívódás a megszokás, a konvenciók, elvárások és az érzelmek között. A vége megríkatott, hiszen bíztam a happy end-ben, de sajnos nem azzal zárult
Kovács Emese véleménye:
Ez egy gyönyörű, megható, csodálatos történet. Ez a könyv bebizonyítja, hogyha két ember feltétel nélkül szereti egymást, akkor az útjaik keresztezik egymást és van lehetőség az újrakezdésre. A vége nagyon szomorúra sikerült, amit meg is könnyeztem. Láttam a filmet is, de a könyv minden esetben jobb, mint a film.
Bokor Kitti véleménye:
Ez…Ez…Nagyon gyönyörű! Az írótól a Szerelmünk lapjait olvastam először,de amikor a Vissza hozzád-at megláttam a könyvtárban,nem volt kérdés,hogy kivegyem-e. Nem csalódtam benne. A végkifejletet el sem akartam hinni és itt sírtam,hogy ez nem igaaaz. Amanda és Dawson mást érdemelt volna együtt. Tuck pedig a fiatalok szerelmébe a sajátját látta és még a halála után is segített nekik újra egymásra találni.
Sárkány Eszter véleménye:
Amanda Collier és Dawson Cole tizenévesen szeretnek egymásba mélyen és visszavonhatatlanul. A kettejük közötti kötelék széttéphetetlennek tűnik annak ellenére, hogy a családi hátterük végzetesen különbözik egymástól, és a szüleik sem nézik jó szemmel a kapcsolatukat. A főiskola előtti utolsó nyáron azonban előre nem látott, tragikus események szakítják el őket egymástól, és terelik teljesen más irányba az életüket. Huszonöt évvel később Amanda és Dawson visszatér szülővárosukba annak az embernek a temetésére, aki fiatal korukban egyedüliként támogatta a szerelmüket, és menedéket nyújtott nekik. Egyikük sem azt az életet élte, amelyet elképzelt magának, és egyikük sem tudta elfelejteni azt a szenvedélyes első szerelmet, amely örökre megváltoztatta a sorsukat. Miközben Amanda és Dawson teljesítik öreg barátjuk végakaratát, minden, amit eddig biztosnak hittek, kétségessé válik, arra kényszerítve őket, hogy szembenézzenek fájdalmas emlékeikkel, újragondolják a döntéseiket, és az együtt töltött varázslatos hétvége után feltegyék a kérdést: újraírhatja-e a szerelem a múltat? Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb regénye az életre szóló szerelem szépségéről és fájdalmáról szól.
Renáta Csiki-Kecskés véleménye:
Hajj… ez a pasas mindig tudja, hogyan ríkassa meg az embert…
Nagyon szívszorító történet volt egy régenmúlt kapcsolatról, a mi lett volna, ha örökös bizonytalanságáról, a soha el nem múló szerelemről és a már-már sorsszerű véletlenekről. Bár ezt a végkifejletet egy hajszálnyit erőltetettnek éreztem, mégsem tudott nem megérinteni.
Illés Renáta véleménye:
Mindig félve kezdek neki egy Nicholas Sparks könyvnek, mert sosem tudni, jó vége lesz-e, vagy pedig kegyetlen tragédiába torkollik. Ebben az esetben az utóbbiról van szó - legalábbis én úgy éreztem, persze azért volt egy kis happy end is, de korántsem olyan, amit reméltem. Képes egy férfi 20 év után is töretlenül szeretni egy nőt úgy, hogy közben még csak nem is találkoznak? Remélem, hogy létezik ilyen szerelem. Jó hinni benne, hogy van ilyen is. Dawson teljesen a bűntudatának élt, megtagadott magától mindent, mert bűnösnek érezte magát, pedig nem volt az. Úgy vártam, hogy Amandánál végre megnyugodjon, de csak nem jött el a pillanat, és vagy százszor bőgtem el magam, amíg olvastam a könyvet. Tuck és Clare története is csodás volt, különösen a vadvirágok és Clare szelleme közt vont párhuzam...tetszett a gondolat, hogy ők ketten végül mégis egymásra találtak a halálban is. De miért, miért kell ez a sok tragédia, miért nem lehet mindenki boldog a végén? De kár, hogy olyan nincs...
Békefi Bianka véleménye:
Először a filmet láttam és nagyon tetszett, bár nagyon szomorú vége lett, de az a romantika amit átéltek fiatalon hihetetlen szép volt. Nagyon jó volt nézni a filmet és szokás szerint a zenei aláfestés is mindig jó volt. :) Alig vártam hogy olvassam a könyvet. Sőt amikor még csak a film trailer-ét láttam azonnal megrendeltem a könyvet és nyertem vele egy páros jegyet a filmre, de sajnos nem tudtunk rá elmenni mert csak hétfőtől-csütörtökig lehetett beváltani, nekünk meg az nem volt jó a gyerek miatt. :( A szívem szakadt bele. Aztán nem is olvastam el a könyvet. Később megnéztem a filmet és utána rögtön nekiláttam az olvasásnak. Szinte ugyan az volt mint a film csak sokkal részletesebb, aztán jöttek az eltérések és mire a végére olyan volt mintha teljesen másik történetet olvastam volna. Ugye úgy kezdődik hogy felnőtt a szerelmespár, DE egymástól távol 21 év elteltével mind a kettő éli a maga életét, meghal az egyetlen ember akit mind a ketten imádtak, ezért úgy hozza a sors hogy újra találkozniuk kell. Egyik sem ott él ahol felnőttek, ezért fura visszamenniük, mindkettőnek a családja miatt. Szóval a könyvben Amandát végigkíséri az anyja mint valami lelkiismeret, a filmben nincs is benne. A filmben Dawsonnak van egy unokatesója (amikor fiatalok), ez az unokatesó teherbe ejti a barátnőjét, aztán elveszi feleségül. Itt jön a legszomorúbb, legszívszorítóbb, legleglegleg. Pont a szülés előtt áll a csaj és aznap esküdnek amikor a tragédia történik. Dawson apja és rokonai megtámadják az öreget, ezért Dawson utánuk meg egy puskával, az unokatesója meg utána hogy ne csináljon hülyeséget. Dulakodni kezdenek apa és fia, a puska meg elsül. Fejbelövi az unokatesóját és ezért börtönbe kerül. A könyvben elüti a város egyetlen orvosát akit felesége és két gyermeke várja haza. A nő ezek után elszegényedik és kő kemény élete lesz, Dawson
Takács Aliz véleménye:
Csodaszép... nem is tudok mást írni róla. Ez az első, amely eszembe jut. Egy nem mindennapi történet, egy nem mindennapi szerelemről... :)
Olyan életszagú és valóságos, közben mégis lehetetlennek tűnő minden, amely a könyvben történik. Ahogy ugrál az időben, a fiatalkori és a 20 évvel későbbi önmaguk és életük állomásai között. Hihetetlen, de mégis igaz. Szeretem az ilyen alkotásokat, mert visszaadják a reményt, hogy létezhet valódi és igaz ezen a földön és elkápráztatnak a csodával.
A könyv végére értelmet nyer a cím is, valami zseniális módon, amelyet egyáltalán nem gondoltam volna. Ez a végkifejlet teljesen meglepett... És ezáltal az utolsó fejezeteknél folytak a könnyeim és nem tudtam letenni.
Az életből vett események egy csöppnyi, de annál erőteljesebb varázslattal fűszerezve. :)
Én csak ajánlani tudom mindenkinek, mert ilyenek is kellenek a mai világban, hogy újra higgyünk, akár a szerelem, a fiatalság, az élet erejében, vagy a sorsban!!! És talán ez az, amelyet Amanda és Dawson is megtanul a történetben!
Direkt a könyvet olvastam először és csak aztán jött a film, így tökéletes párosítás - az elbeszélésbeli eltérések ellenére is! :)

Jó olvasgatást és a zsebkendőket ne felejtse senki a szekrényben!
Pencz Bernadett véleménye:
Már egy ideje pakolgattam a polcon, mert tudtam, hogy majd úgy járok, mint a többi NS-könyvvel, hogy majd moshatom fel magam. Pedig minél többet olvasok tőle, annál többet szeretnék, pont amiatt, mert sohasem megszokott fordulatokkal dolgozik, közben meg a főhősei akár mi magunk is lehetnénk, és olyan igazi és mély érzések áradnak a lapokon, hogy mindig eszembe jut, hogy bárcsak...
A Vissza hozzád c. könyvet úgy kaptam és sajnos a film közben megelőzte az olvasást, ezért tolódott, hogy újra elővegyem. A film sem volt rossz, de azért más volt.
Az utolsó nem tudom hány oldaltól nem tudtam letenni, sem elengedni a könyvet, nagyon magával vitt és most, órákkal a befejezés után is még a történet hatása alatt vagyok.
Olvassatok minél több Nicolas Sparks-regényt!
Pencz Bernadett véleménye:
Már egy ideje pakolgattam a polcon, mert tudtam, hogy majd úgy járok, mint a többi NS-könyvvel, hogy majd moshatom fel magam. Pedig minél többet olvasok tőle, annál többet szeretnék, pont amiatt, mert sohasem megszokott fordulatokkal dolgozik, közben meg a főhősei akár mi magunk is lehetnénk, és olyan igazi és mély érzések áradnak a lapokon, hogy mindig eszembe jut, hogy bárcsak...
A Vissza hozzád c. könyvet úgy kaptam és sajnos a film közben megelőzte az olvasást, ezért tolódott, hogy újra elővegyem. A film sem volt rossz, de azért más volt.
Az utolsó nem tudom hány oldaltól nem tudtam letenni, sem elengedni a könyvet, nagyon magával vitt és most, órákkal a befejezés után is még a történet hatása alatt vagyok.
Olvassatok minél több Nicolas Sparks-regényt!
Rúzs-Molnár Nelli véleménye:
Egyszerűen csodálatos. Nicholas Sparks-tól eddig még semmit nem olvastam, de a könyveiből készült filmekből jó párat, csakúgy mint a Vissza hozzád-ot is először filmen láttam, de úgy éreztem el kell olvasnom. Gyönyörű és magával ragadó történet. Tudtam a film után már , hogy a könyvben mi lesz az alaptörténet, de még úgyis megkönnyeztem.
Csizmarik Anikó véleménye:
Nicholas Sparks könyveit egyszerűen imádom, nagyon tetszik, ahogy és amit ír... Magával ragadóak. Talán erre a könyvre is mondhatjuk, hogy a sors útjai kifürkészhetetlenek. Egy fiatalkori szerelem, ami 25 évvel később újra fellángol, elemészt, elgyötör. Dawson és Amanda, akik visszatérnek szülővárosukba, hogy eltemessék azt az embert, aki egyedüliként támogatta a szerelmüket. És ahogy az lenni szokott, ahol tűz volt, mindig ég a parázs. Amanda meghozza a legnehezebb döntést az életében, lemond, másodjára is a szerelméről, és a családját választja. Azonban egy nem várt fordulatnak köszönhetően, a férfi, ha nem is testben, de mindvégig ott lesz a közelében.
Tóth Márta véleménye:
Igazán megható könyv, amint kiolvastam megnéztem a filmet is.
Hát rájöttem sokadjára, hogy a könyvben teljesen más minden, mint ha megfilmesítik.
Volt rész amit hiányoltam hogy kihagyták, meg volt hogy nem egészen úgy történt ahogy a könyvben.
Maga a könyv nagyon nagyon tetszett, imádtam olvasni nagyon megható, érezhető hogy a két főszereplő szívében még mindig ott van, a fiatalkori szerelem lángja.
Ez a könyv is bizonyíték arra, hogy a szerelem talán elmúlik, de elfelejteni lehetetlen.
Elek Henriette véleménye:
Nekem nagy csalódás volt ez a könyv. Sablonos, kiszámítható, unalmas. Még a fordulatos részek is annyira tipikusak voltak, mintha csak más regényekből ollózták volna össze őket. Nem volt benne semmi eredeti. Mentségére legyen mondva nem volt túl csöpögős és ha már ennyire kiszámítható, legalább a vége nem volt happy end (bár jobban szeretem, ha jól végződik egy történet), amitől egy kicsit kevésbé volt tucat.
Kis Lilla véleménye:
nagyon romantikus, nagyon tipikus. a filmet valószínűleg nem fogom megnézni, a könyv nem igazán ragadott magával, túl hamar tudod a végét, túl valószerűtlen, csöpögős. egynek jó volt, de nem nagyon.
K. Hajnal véleménye:
Először a filmet láttam, s kíváncsian kezdtem neki a könyvnek is. A történet ismerős fordulatokban gazdag, bár én még csak negyed évszázadot éltem meg, de teljesen azonosulni tudtam a történetben szereplő két szerelmes érzéseivel, gondolataival. A film és a könyv között ebben az esetben szerintem felesleges párhuzamot vonni, mert vannak jelentős eltérések a két sztori között, de mindkettő megállja a helyét, külön-külön. A könyvben talán vannak kissé vontatott részek, de vártam, hogy a végére érjek. Megkönnyeztem a befejezést.
Szalai Szabina véleménye:
Sokáig úgy tűnt, ez is egy tipikus szerelmi történet lesz, de aztán jött a csavar. Majd még egy fordulat, s még egy váratlan esemény...
Fantasztikus cselekmény, lenyűgöző karakterekkel, s tele meglepetésekkel. Nagyszerű könyv, szintén csak ajánlani tudom.
Ispánovics Szandra véleménye:
Hát ez az a könyv amit megláttam a könyvtárba és ki akartam olvasni " minden áron " de rengeteget kellett rá várnom azt hittem soha nem lesz az enyém ... Aztán még is végre meg volt igazából megvenni azért nem akartam mert nagyon közeli ismerősömnek van egy könyvtára így minek úgy gondoltam ... de nagyon tetszett nagyon jó megható történet ... Így kedvenc írom lett ! Nagyon jól leírta az érzelmi szálakat vártam a könyvre de addig nem néztem meg a filmet csak utána de még szerencse mert a film a könyv után nagy csalódás volt számomra nagyon sok-sok jelenetet megváltoztattak az egyik ismerősöm megnézte a filmet így úgy döntött nem olvassa ki a könyvet . Mondtam neki nincs semmi gond olyan mint ha egy másik könyvet olvastál annyi jelenet meg lett benne változtatva . Na erre egyik nap beszéltünk olvassa a könyvet jobban tetszik neki , mint a film. Így ő is mint szerintem sokan sokkal több érzelmet kapnak éreznek át . Ezt a könyvet bárkinek merem ajánlani 100%-ban jobb mint a film ! :)
Nagy Rebeka véleménye:
Nicholas Sparks férfi létére igazán gyönyörű történetet írt. Többféle érzelem jelenik meg: szerelem, szenvedély, csalódás, gyűlölet, elvesztés, stb. Nem gondoltam volna, hogy ennyi érzelmet fog tükrözni ez a könyv. Nagyon jól váltakozott a múlt és jelen idő a történetben, nem vesztettem el a fonalat. A vége számomra kiszámítható volt (Dawson halála), viszont arra nem számítottam, hogy Amanda tovább él Dawson lelkével, a saját fia által. Remek könyv, ami letehetetlen. Remélem a jövőben lesz alkalmam az írótól más könyveket is elolvasni!
Bogdányi Réka véleménye:
Először a filmet láttam, az is nagyon tetszett, de ehhez a könyvhöz nem is lehetett hasonlítani. Csalódtam a filmben, hogy annyi mindent megváltoztattak benne, és nem csak apró részleteket... A könyvnek a vége jobban tetszett. Nicholas Sparks megint elkápráztatott.
Priegl Ágnes véleménye:
Nem csoda, hogy Nicholas Sparks a kedvenc íróm, csodálatos történetet írt ismét. Egyáltalán nem erre a befejezésre számítottam, de talán jobb is így. Nagyon meghatott a történet és még mindig a hatása alatt érzem magam. Teljesen magával ragadott, nem csoda hogy le sem tudtam tenni és pár óra alatt ki is végeztem a könyvet. Csak ajánlani tudom. :)
Bakos Barbara véleménye:
Nekem Nicholas Sparks férfi létére az az ember aki olyan szerelmes, romantikus regényeket ír ami miatt nem igen tudom letenni egyik könyvét sem. Ezzel is így volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nem csak ezt az összes könyvét. Bár hozzáteszem nem szeretem ennek a könyvnek a végkifejletét.
NAGY Sándorné Marika véleménye:
Nicholas Sparks szerintem férfi létére szebb szerelmes történeteket tud írni, mint a legtöbb női író. A sokadik könyv, amit olvastam tőle, a Vissza hozzád, most is nagy reményeket fűztem hozzá, és a többi művéhez hasonló szintet vártam el tőle és nem is csalódtam.
A történet két felnőttről szól, akik fiatal korukban egymásba szerettek, és amikor újra találkoznak, a szikra újra fellobban közöttük.A végkifejlet szomorú volt :( Azt kívántam, bárcsak ez egy vicc lenne és más befejezése lenne a történetnek .
Herceg Mária véleménye:
Láttam a filmet, előbb, mint elolvastam a könyvet. Nem szeretek ilyen sorrendben haladni, de akkor még nem tudtam a könyvről. Kicsit más a kettő, de mindkettő nagyon tetszett. Az ilyenek után mindig elkezdek reménykedni, hogy talán mégis létezik igaz szerelem, csak nekem van pechem, hogy nem találtam még meg a megfelelő pasit. Megható történet, csak ajánlani tudom.
I-Tar Szabina véleménye:
A könyvborítón szereplő leírás alapján nagyon más végkifejletre számítottam. Ma délután fejeztem be a könyvet, de még most is a hatása alatt vagyok. Nagyon megható és magávalragadó történet. Le sem lehet tenni, szinte egy nap alatt befejeztem. Hihetetlen stílusa van az írónak, nagyon ért a drámai pillanatokhoz és az emberi sorsok alakításához. Dawson és Tuck karaktere különösen kedves volt számomra. A filmet is meg fogom nézni, és jó zsepivel készülök...
Gyapjas Edit véleménye:
Nagyon szívszorító történet volt egy régen elmúlt kapcsolatról, a mi lett volna, ha örökös bizonytalanságáról, a soha el nem múló szerelemről és a már-már sorsszerű véletlenekről.m Imádtam minden sorát, igazán romantikus, szellemes, lélegzetelállító volt – vagyis tipikus Nicholas Sparks kötet.