ADATLAP
Visszhangzó ​szavak
A ​huszonkét éves újságírónő Angliából Manhattanbe költözik. Magányos, önsebző és bulimiás, hangulatingadozásai pedig már túlmutatnak egy művészi különcségen. Öngyilkossági kísérlete után egy zsigeri optimizmust sugárzó pszichiáternél, Dr R-nél találja magát, akinek elegáns rendelőjében eleinte feszeng ugyan, ám az orvos elfogadásának köszönhetően hamarosan mély és bizalmon alapuló orvos-páciens kapcsolat alakul ki közöttük. Állapota hírére családja pánikban gyűlik köré, a fájdalom szélviharként sodorja magával, de az írást, az alkotást soha nem hagyja abba.

Az ezt követő nyolc évben Dr R lett a támasza: felismerte és kigyógyította a depressziójából, míg végül Emma abbahagyta az önsebzést, és megszabadult a bulimiától is.

Amikor egy nap időpontot szeretett volna kérni orvosától, nem tudta elérni. Meghalt. Éppen akkor, amikor talán a legnagyobb szüksége lett volna rá: szenvedélyes és tartós boldogságot ígérő párkapcsolata zátonyra futott. Ekkor Dr R tanácsát megfogadva szavakba öntötte fájdalmát.

A kötetben ez a nyolc év elevenedik meg: mesél a mindennapokról és a szakmai sikerekről, bogaras de szerethető szüleiről, nővéréről, és visszaemlékezik a különböző férfiakkal kialakított, leginkább fájdalmasan végződő kapcsolataira. Saját életútjának elfogulatlan és kíméletlen bemutatásával – valamint a néhai pszichiátere feleségével, tanárával és korábbi pácienseivel váltott e-maileken és blogbejegyzéseken keresztül – állít emléket annak a pszichiáternek, akinek, számtalan más beteghez hasonlóan az életét köszönheti....
Békés Nikolett véleménye:
Kezdem avval, hogy témáját tekintve nagyon nehéz , elgondolkodtató és megrázó.
Súlyos történet, sokszor emészthetetlen cselekménnyel.
Mai világunk egyik legnagyobb betegsége és utóhatása az önpusztítás.
Hogy ez kinél miképpen jön elő más kérdés.
Sokan élnek nap mint nap, a könyvben megismert problémákkal, de sokaknak nem jut sajnos egy DR. R., aki átsegítené a betegeket a gyógyulás útjára.
Pedig ezen szakemberek kincset érnek.
Hősnőnk vitathatatlanul megszenved minden egyes napért, de a legnehezebb időszakot már egyedül kell átélnie.

Ami meglepő számomra, hogy nagyon hamar befejeztem, azt kell írjam ,nem tudtam letenni és meg is lett az eredménye, alig pár óra alatt kiolvastam.
De avval is tisztában vagyok, napokig ezen fogok gondolkodni, mert mélyen érintet.

Ami viszont negatív és engem zavart, az a csapongó gondolatok egyvelege.
Valamint ezáltal olyan érzésem volt, mintha egy 12 éves gyermek naplóját olvastam volna helyenként.
A borító pedig egyáltalán nem illik a könyvhöz szerintem.
Ezektől függetlenül értékes, témáját tekintve.
Érdemes elolvasni.