ADATLAP
Watchmen 1-3.
A képregény műfajának legismertebb és legelismertebb alkotása. Az egyetlen képregény, amely szerepel a Time magazin "A 100 legjobb angol nyelvű regény 1923-tól napjainkig" listáján, az utóbbi mintegy száz év legnagyobb angol és amerikai íróinak társaságában. A WATCHMEN az a fajta mű, melyet újra és újra elolvas az ember, és minden olvasáskor újabb részleteket fedez fel; egyedülállóan izgalmas, olvasmányos, és képregényhez illően szemet gyönyörködtető alkotás, mely megváltoztatja gondolkodásunkat a világról, történelemről, és olyan el nem múló, mély benyomást hagy maga után, ami csak a legnagyobb irodalmi művek sajátja.

A WATCHMEN cselekménye a nyolcvanas években játszódik egy alternatív, a nukleáris háború szélére sodródott Amerikában, ahol néhány törvényen kívül helyezett, többnyire kiöregedett és cseppet sem hősies "szuperhős" azzal szembesül, hogy valaki rájuk vadászik. A képregény egyszerre sci-fi remekmű, politikai parabola, és a pszichológiai realizmus páratlan alkotása.

A WATCMEN nem csak lélegzetelállító olvasmány, nem csak a képregények képregénye, de a modernkori irodalom egyik meghatározó alapműve is. Az eredetileg tizenkét részes képregény magyarul három kötetre bontva jelenik meg.
...
Kapitány Zita véleménye:
Azt hittem sokkal jobban fog tetszeni, de csalodnom kellett. Bar igazabol nem vagyok nagy kepregeny fan, szoval lehet ez volt a fo gond. A vege nekem nagyon osszecsapott lett, ahhoz kepest, hogy egyebkent mennyire kidolgozott mu, neha mar tulsagosan is.
Bereczki Larion véleménye:
10/9-9,5 pont.
Rendkívül elgondolkodtató és érdekfeszítő képregény-trilógia(ként adták ki hazánkban). Gyönyörűen rajzolt képek, rengeteg rejtett utalás miatt tetszett igazán. A valósághű alternatív világban valamennyi szereplő esendő és gyarló, a szuperhősök is valójában igazságosztók (jellemhibákkal)....