ADATLAP
Winnetou
A hajdanában világszerte divatos német kalandregényírónak legismertebb és legjobb könyvét tartjátok kezetekben. Hősének a legeszményibb indiánnak neve Winnetou immár fogalommá lett, akárcsak e könyv sápadtarcú hőseinek neve: Old Shatterhand, Old Firehand, Old Death. Szép vadászatokkal, izgalmas vágtákkal és indián csatákkal fonódtak össze ezek a nevek, velük gyermekkorunk fordulatos, érdekes olvasmányaira emlékszünk valamennyien, apák és nagyapák egyaránt. Karl May néhány maradandó regénye közül ez a história is érdemes volt arra, hogy megmentsük a feledéstől. Szinnai Tivadar szép, irodalmi értékű átdolgozásában lehettek tanúi és részesei ti is Winnetou és Old Shatterhand eseményekben gazdag, nagy barátságának...
Borcsa Ferenc véleménye:
A legelső könyv volt, amit elolvastam. Azóta is a kedvenceim közé tartozik, remélem a gyereikem is elolvassák majd és ugyanúgy élvezik az egész történetet. Az indiánok életvitele, gondolkozása nagyon megragadott.
Forgon Veronika véleménye:
A legjobb könyv, amit valaha olvastam. Annyit tanultam belőle, amit soha sehol nem tudtam volna máshol. A vége borzasztó. Nem mesélem el azok kedvéért, akik nem ismerik a történetet. Kötelező olvasmánnyá kellene tenni. Biztos vagyok benne, hogy újra el fogom olvasni és a gyerekeimnek is ajánlani fogom, úgy ahogy nekem is édesanyám adta a kezembe, hisz ez a kedvenc könyve. Howgh!
Nagy Kornélia véleménye:
Winnetou mindig is a kedvenc hőseim közé tartozott. Hálás vagyok a sorsnak, hogy gyerekként az ifjúságnak átírt változatával találkoztam először, így hamisítatlan indián történetet olvashattam, az eredeti nehezebben emészthető, de felnőttként az is szórakoztatott. Most ismét a magyar kiadás került sorra. Továbbra is csodálom azt a mély barátságot, mely a főhősök között kialakult és azokat az emberi értékeket, melyek tiszteletben tartására és követésére a könyv tanít. És csodálom az írót, hogy egyetlen történetben mennyi szereplőt tud mozgatni úgy, hogy mindegyikük megismerhetővé válik, érzelmeket vált ki az olvasóból, anélkül, hogy a történet túl bonyolulttá vagy unalmassá válna.
Bétéri Barbara véleménye:
Nagypapám révén találkoztam először Karl May indiános történeteivel és már akkor elvarázsoltak. A vadnyugat hősinek története bővelkedik izgalmakban. Örülök, hogy végre elolvashattam az apacsok főnökének, Winnetou-nak a könyvét is, ez valahogy kimaradt eddig.
Ajánlani tudom mindenkinek aki eddig még nem olvasta. Megéri rászánni az időt.