ADATLAP
Zafírkék
Friss szerelmesként a múltba utazni – ez talán nem a legjobb ötlet.
A tizenhat éves újdonsült időutazó, Gwendolyn legalábbis így gondolja.
Neki és Gideonnak ugyanis épp elég a gondjuk anélkül is.
Például meg kell menteniük a világot. Vagy meg kell tanulniuk menüettet táncolni.
(Egyik sem igazán egyszerű!)

Amikor ráadásul Gideon nagyon titokzatosan kezd viselkedni, Gwendolyn számára világossá válik, hogy mihamarabb át kell vennie az irányítást a saját hormonjai felett. Különben semmi nem lesz az időtlen szerelemből!

Romantikus, humoros, példátlan – Gideon és Gwen kalandjaival Kerstin Gier mindenkor elvarázsolja közönségét....
Antal Marcsi véleménye:

Nagyon gyorsan lehet vele haladni, olvastatja magát.
Izgalmas, bár nem az a kapkodom a fejem annyi minden történik fajta könyv, mégsem mondanám, hogy unalmas.
Jó az alap történet, nem idegesítően nyafogós Gwen a főszereplő csajszi, sőt nagyon szimpi.
Már veszem is elő a folytatást! :-)
Kovács-Valastyán Judit véleménye:
Mikor 2 éve a Rubinvörös elolvasása után nekiestem, csak úgy faltam az oldalakat. Most is, egy szuszra elolvastam mindhárom kötetet. Gwendolyn számára felfoghatatlanul új, az hogy ő is egy a tizenkét időutazóból. Mindenki bizalmatlan vele, ő nem tudja mi ez az egész, mi a feladata és a tetejében a legösszezavaróbb, az érzései Gideon iránt. Sikerül összeszednie egy új barátot, aki vízköpő démon. Nagyon gyorsan kell megtanulnia azt, amire az unokatestvérének évei voltak. Nagyon izgalmas, letehetetlen.
Koller Alexa véleménye:
Sose olvastam még ilyen stílusú könyvet,de nagyin megtetszett.Érdekes írja le az egész folyamatot,hogy hogy lesz valaki időutazó,hogy a szerelem szövődik közöttük.A korábbi időket is részletesen leírja,hogy hol mi volt régen vagy éppen mi nem,ki milyen ruhákat viselt,hogy viselkedett.Alig vártam már az első csókot,hogy végre kimondják,hogy szeretik egymást.Az író húzza az időt,késlelteti,és ezért letehetetlen.
Zsigmond Erika véleménye:
Nagyon tetszett. Be kell vallanom amikor elkezdtem olvasni nem tudtam kiigazodni, az okokon igy el kellett olvasnom az elso reszt :)
De maradjunk a zafikeknel. Igazi lanyregeny modern kontosbe. az idoutazas nagyon tetszik. Ahogy kibontakozik a jelleme a szereploknek,ahogy egy 16eves lany a maga hisztis modjan kezeli a kibontakozo helyzeteket.
Mindig tortenik valami ezert gyorsan lehet haladni az olvasassal. A nagyjelenetre mar nagyon varok mi lesz az utolso reszben, biztos valami csavar.
Kovács Szilvia véleménye:
Idő hiányában nagyon lassan haladtam ezzel a résszel, ami nagyon bosszantott. Már az első oldalaktól teljesen lekötött ez a könyv. Aranyos volt, izgalmas és viszonylag pörgős.
Nagyon bírom Gwent, hatalmas egyéniség, ahogy a szituációkat lekezeli és próbál úgy is boldogulni és megtudni mindent, hogy próbálnak minden információt eltitkolni előle. Mondjuk a „hisztik” amiket levág Gideon miatt annyira nem szimpik, de ugye mit várjunk egy 16 éves szerelmes lánytól, szóval végülis ez is helyén van. :D
Gideon viselkedése már kicsit más. Valahogy nem bízom benne, tutira lesz valami csavar a harmadik részben amiből kiderül hogy valami nem kerek vele kapcsolatosan.
Egyetlen dolog zavart a történetben, hogy nagyon nehezen haladunk előre. Jóformán alig tudunk meg valamit, annak ellenére hogy nagyon is eseménydús a könyv. Szóval nagyon várom, hogy olvashassam a befejező részt, mert kíváncsi vagyok hogy fog mindent egy könyvbe belesűríteni az írónő úgy, hogy ne maradjon hiányérzete az embernek.
Takács Eszter véleménye:
A Zafírkéket is pont annyira imádtam, mint az első kötetet! Imádom a karaktereket, a helyszíneket, és persze az időutazást is! :) Ajánlom mindenkinek a trilógiát, aki szereti a izgalmas, romantikus regényeket és persze a különböző korok varázsát!
Kolozsi Etelka véleménye:
A második részben tovább bonyolódik a se veled- se nélküled Gwen és Gideon között. Amikor a jelenben vannak, akkor viszonylag kiegyensúlyozott a kapcsolatuk, de amint a múltba utaznak felerősödik bennük a gyanakvás és bizalmatlanság a másik iránt. Az ellentétek felszínre kerülnek, és sem ők, sem az olvasó nem tudja, hogy akkor most összeillenek, és valóban szeretik egymást, vagy éppenséggel az egész csak ármánykodás. Remélem a harmadik kötetben végre minden tisztázódik :) Xemerius, a vízköpő démon a legjobb fej ebben a könyvben :) Sajátos fanyar humorával megnevetteti az olvasót.
Tóth Patrícia véleménye:
Egyik kedvencem ez a könyvsorozat az egyik kedvencem. Mindegyik részt nagyon szeretem de ez az egyik kedvencem. Gwen és Gideon kapcsolata bontakozik kifele, nagyon várom, hogy a legvégén mi is lesz köztük.
Szabó Rebeka véleménye:
Amint letettem a Rubinvöröst egyből vettem a kezembe a Zafírkéket. Kezd kibontakozni a háttér is, egyre jobban megismerjük (és belezúgunk :D) Gideonba, sokat kuncogunk Xemerius "tökéletes" időzítésén és már el is nézzük Gwen bénázását. Ugyan a vége eléggé a "WTF-érzést" váltotta ki belőlem, de szerencsére nem kell várni a folytatásra. :) A XVIII. századi London olyan jól le van írva, hogy szinte előttem van minden - a ruhák, az épületek, a lovas kocsik és az emberek. Az izgalmakat fokozza, hogy egyszerre csak annyit tudunk meg az időutazókat övező misztikumról, mint amennyit Gwen éppen tud. Senkiről sem tudni, kicsoda igazából, még az is megfordult a fejemben, hogy igazából Gideon a főgonosz... Charlotte-ot pedig továbbra is meg tudnám fojtani egy kanál vízben.
Dóra Németh véleménye:
Az Idotlen szerelem trilógia elso kotete , a Rubinvoros volt az a konyv ,ami megszeretette velem az olvasást ,mar tobbszor elolvastam az osszes részét , a kedvencem a trilógia befejezo része , a Smaragdzold , imádom minden egyes sorát ,ez azon kevés tortenetek egyike ,amit filmben is nagyon szeretek ,kedvencem Xemerius , Gideon és természetesen Gwendolyn ,Charlotte volt az ,akit már az elejétol kezdve utáltam
Ujfalusi Dorottya véleménye:
Az első rész után muszáj volt ezt is elolvasni, hiszen nagyon kíváncsivá tett, hogy mégis hogyan alakul a történet. Nem is csalódtam bele, nagyon tetszett. A szereplők nagyon jók, a történet vezetése is felkelti az érdeklődést, igazán izgalmassá tette számomra az olvasást.
Nem is gondoltam volna, hogy ebből egy német film is készült, rögtön meg is néztem az első két részhez tartozó filmeket és abban sem csalódtam nagyon, habár mindig szkeptikus vagyok a könyvből készült filmek nézése terén, hogy mennyire adja vissza a film a könyvet.
Osztroluczki Anett véleménye:
Nagyon tetszett, sokkal jobban mint az első. Nagyon kíváncsian várom, hogy olvashassam a következő részt, mert teli kérdőjelekkel a fejemben fejeztem be a Zafírkéket. Nagyon szurkolok Gwendolynnak és Gideonnak és a happy endnek.
Zaják Julianna véleménye:
Nagyon szerettem! Az első időutazós könyvsorozat, amit olvastam! Ha nincs, könyvkihívás a kezembe sem veszem! Kár lett volna érte! Le sem tudtam tenni! A három könyvet, három nap alatt kiolvastam. Pörgős, eseménydús, izgalmas, és humoros! Xemerius nagyon sokszor megnevettetett! A végén nagyon meglepődtem, hogy az lett a gonosz, akire nem is gondoltam!
Ternyik Sára véleménye:
Az első is nagyon tetszett és ez még jobb lett szerintem. Romantikus, tele van titkokkal amitől sokkal érdekesebb és ez az időutazós dolog is sok kérdést vet fel. Izgalmas volt az biztos alig írtam letenni és amint kiolvastam már olvastam is a következő részét.
Horinka Zsuzsanna véleménye:
Nagyon tetszett ez a trilógia, tele van titkokkal, szerethető karakterekkel, akikkel könnyen azonosul az olvasó. Annak ellenére, hogy a történet ugrál az időben (hiszen időutazókról szól) nagyon könnyen követhető a történet, mégis az utolsó oldalakig nem tudtam rájönni, hogy ki a "gonosz". Zseniálisan megszerkesztett köteteket mindenkinek csak ajánlani tudom! Biztos, hogy még többször el fogom olvasni.
Vanyek Dóra véleménye:
Egy huzamban olvastam végig az első könyvvel és utána folytattam rögtön a harmadik résszel. Ebben már részben már sokkal több dologra fény derül, és izgalmasabbá válik a történet. Külön izgalmas az a rész mikor visszamennek a 18. századi Londonba egy soirée-ra. Ebben a részben már Gwen is sokkal inkább tudatára ébred, hogy mi történik körülötte, ezzel pedig, az amúgy is izgalmas történet még érdekesebbé válik.
Igazán fantasztikus volt ez a könyv is, csak azt sajnálom, hogy ahogy az elsőnek is ennek is olyan hamar a végére értem.
Szántó Andrea véleménye:
Az első könyv úgy ért véget ha nem akarom is muszáj elkezdeni a következőt, ez a rész már kicsit jobban tetszett mint az előző, kevesebb volt a hiszti és több a normális cselekmény, a könyv közepe táján felbuzdulva megnéztem a filmet amit csináltak az első részből...gyalázat, a németek nem tudnak filmeket gyártani. A könyv végére már nagyon kíváncsi voltam a befejezésre
Molnárné Szekeres Judit véleménye:
Hihetetlen. Mesés, fordulatos, kalandos, romantikus. Letehetetlen. Nem gonsoltam volna, hogy egy hétvége alatt kiolvasom mindhárom kötetet, de nem tudtam letenni. Gideon és Gwendolyn kalandjai egyszerűen fantasztikusak. A szakítás még érdekesebbé teszi :-)
Cserháti Lilla véleménye:
Jajj, a szakítás... hát elég zűrös. Xemerius vicces, Gwendolyn szerelmes, Gideon bizonytalan.
Nagy Fanni véleménye:
Megkapja az öt csillagot, mert bár Gideon továbbra sem nyűgözött le annyira, mint vártam (milyen béna volt már az a jelenet, amikor szerelmet próbált vallani?), a történet kifejezetten tetszik. Kezdenek homályos sejtéseim lenni bizonyos kérdésekről, úgyhogy alig várom már, hogy elkezdhessem a 3. részt és rájöhessek (ha van egy kis igazság a földön), hogy van még olyan tinikönyv a földön, aminek nem lehet előre megmondani a végét.