ADATLAP
Zoya
A regény 1917 forradalom dúlta Oroszországától a közelmúlt New Yorkjáig kiséri egy csodálatosan tiszta teremtés életét. Zoya az első világháború éveiben érik gyönyörü asszonnyá. A történelem viharai a cári udvarból Párizsba sodorják, a világhírű orosz balett-társulat tagjaként. Párizsból New Yorkba vezet az útja, ahol a gazdasági válsag súlyos megpróbáltatásai várják. Kamerje mégis magasba szárnyal. Zoya felejthetetlen alakja Danielle Steel irásmüvészetének egyik csúcspontja...
Zaják Julianna véleménye:
Megható, csodálatos történet. Ez tetszett a legjobban az általam olvasott Danielle Steel könyvek közül. Nemcsak romantikus szerelmekről olvashatunk benne, hanem a történeten vévigvonuló történelmi eseményekről is. A Zoya és nagymamája nagyon szerethető karakterek, az átélt tragédiák ellenére sem törtek meg.
SZIJÁRTÓ GABRIELLA véleménye:
Réges régen olvastam Danielle Steeltől a Palominót, még mikor lovagoltam. Rémlett, hogy tetszett, azért mertem ebbe belefogni, amúgy nem szoktam tőle olvasni. Abban az évben íródott, amikor születtem, ezért is került a listára Nem könnyű értékelést írni róla, mert gyakorlatilag egy egész életet mutat be. Kellemesen meglepett a sok történelmi vonatkozásával, a Romanovokról szóló részekkel. Mindíg is érdekelt a történetük, bár persze nem ez vitte a fő vonalat. Zoya szerethető, bár nekem kicsit túl tökéletes volt. Mindíg gyönyörű, minden férfi szerelmes belé, mindíg talpraesett, mindíg okos és bájos, mindíg mindenki kedvence. A legtöbb karakter egyébként vagy fekete volt vagy fehér, nem igazán voltak árnyaltak a jellemvonások. Az könyv első fele jobban tetszett, hosszan bemutatta a forradalom elől menekülést és az utánna lévő párizsi éveket. A második rész nagyobb időintervallumban lépkedett, volt, hogy fejezetenként 4-5 éveket ugrott, de érthető, hogy szerette volna végigvinni Zoya életútját. Mindenképpen szórakoztató volt, kellemesen csalódtam.