ADATLAP
a királynő
Az 1740-es esztendő végén Sárosi Felícia már Bécsben él, és a Stefansdom közelében a férjével együtt egy kis kávéház boldog tulajdonosa. Hamarosan azonban világtörténelmi események forgatják fel a nyugalmukat, és az egész birodalom békéjét. Károly császár halálakor csak az idősebbik lánya, Mária Terézia örökölheti a trónját, és ez addig nem tapasztalt nehézségeket okoz a Habsburgok országaiban. Ennek ellenére Felícia és férje izgatottan és örömmel készülnek Pozsonyba, ahol Mária Teréziát magyar királynővé fogják koronázni. A ceremóniát követően azonban a fiatalasszony önhibáján kívül bajba kerül, és úgy tűnik, hogy a múlt árnyai és átkai őt is utolérik... Fábián Janka Sárosi Felícia történetei című e-novella sorozatának harmadik részéből az egykori boszorkánytanonc lány kalandos és fordulatos életének újabb epizódját ismerhetjük meg...
Kálmán Andrea véleménye:
Sárosi Felícia történetének folytatása sem okozott csalódást. Ugyanaz a lebilincselő írásmód, nyelvezet, történelmi eseménybe való beépítése a történetnek, mint az írónőtől általam eddig olvasott műveiben megszoktam. Folytatás biztosan várható.
Szalai Szidónia véleménye:
Fábián Janka boszorkányos novellájának folytatása. Ami még jobb mint az előző. Számomra az első volt a leggyengébb, a második már jobban tetszett, ez a harmadik rész pedig még a másodikon is túltesz szerintem.
Lukácsné Velősy Dóra véleménye:
Az első két rész után kötelező volt elolvasnom (legalábbis nem szeretek dolgokat félbehagyni, főleg nem könyveket). Viszont a történetnek ezzel még nincs vége, sőt! Úgyhogy valószínűleg jön majd még folytatás, bár arra én nem biztos, hogy vevő leszek. Engem annyira nem győzött meg se az írónő stílusa, se a történet nem ragadott magával. Pedig az Emma trilógiát szerettem.