ADATLAP
ahol a vadak várnak
A nyolcéves Max izgő-mozgó, nyughatatlan gyerek. Úgy érzi, senki sem törődik vele, ezért egyre meredekebb csínyekkel hívja fel magára a figyelmet. Egyik este, büntetésből, vacsora nélkül a szobájába küldik. Max elkeseredésében magára ölti hófehér farkasjelmezét, és kirohan az éjszakába. A közeli tó partján elköt egy csónakot, amellyel egy különös szigetre jut, ahol gigászi méretű állatok élnek. Maxot a királyukká választják, és közösen elhatározzák: olyan világot építenek, ahol minden úgy történik, ahogyan ők akarják. De még maguk sem sejtik, hogy ez milyen borzalmakhoz vezet…

Dave Eggers különös világú fantasy regénye Spike Jonze (A John Malkovich menet) azonos című filmjében elevenedik meg. ...
Tóth Ani véleménye:
Nem voltam oda ezért a könyvért. Túl gyerekesnek éreztem, és nem a szó jó értelmében. Habár a vége felé már kezdtem kicsit jobban beleélni magam, de nem olvasnám el újra. A gyereklét, az akkoriban köztünk lévő problémák és azok megoldása úgy érzem, kicsit felszínesen lett vázolva. Ennek ellenére a vadak személyisége kifejezetten érdekes, ám sokszor inkább felnőtt jegyeket tartogat.
Ozsváth Zsolt véleménye:
Furcsa kurta kis történet. Igaz a könyv egy régi mesekönyv és egy film alapján íródott, így igazából nem is számítottam jobbra. A film még hátra van de nem gondolnám, hogy nagy meglepi lesz.
Én kíváncsi lettem volna a végére, hogy sikerült-e a rendes életben Max-nek vinnie valamire vagy tényleg a képzelet világban élt végig. Na de mindegy ezt már csak elképzelni tudom majd. Amúgy hihetetlen mire képesek egyesek egy meséből kiindulva.
Endrei Dorottya véleménye:
Amikor először találkoztam ezzel a sztorival még csak egy nagyon jó játék volt PS3-mon. Aztán a fejembe vettem, hogy én igenis elolvasom a könyvet és a filmet is megnézem (persze ebben a sorrendben). Ezeken már mind túl vagyok és elsőre valahogy nem jött át az egész. Csak egy mesének tűnt. De ahogy most próbáltam felnőtt fejjel jobban belegondolni az egészbe, rájöttem hogy a vadak talán Max különböző hangulatainak a kivetülései. Max-et a korához képest nagyon kreatív és okos is, viszont eléggé olyan mintha több személyiséggel próbálna létezni. Véleményem szerint ennek az oka a szülei válásában keresendő, és ezt a törést az életében úgy próbálja orvosolni, hogy az álmok világába menekül. Igazából tanulságos is valamilyen szinten, csak még hiányzik valami ami teljessé tette volna a képet.
De a vadak karakterei nagyon is érdekesek: Katherine-t például nagyon szerettem végig, és őszintén akarom hinni, hogy ő Max jó oldalának a kivetülése. Viszont ott van Carol is, aki pont ennek az ellentéte, ő testesíti meg a rosszat: az erőszakost és féltékenyt. Másodszorra őt már nem szerettem annyira,de nagyon jó párhuzam Carol és Max rossz fele közt az érzelmeik kezelhetetlenségének taglalása.
Összességében én szeretem ezt a könyvet és őszintén ajánlom mindenkinek, bármelyik korosztályban, hisz gyerekként ez egy igen izgalmas mese, felnőttként meg elég tanulságos lehet az érzelmeink kezelésének átgondolásában.
Ladinszki-Kiss Nóra véleménye:
Nem is tudom, mit vártam ettől a könyvtől és hogy tetszett-e...
Meglepő, szokatlan, érdekes, fantasztikus - összességében jó sztori, de valahogy szerintem nem sikerült kihozni belőle mindent vagy legalábbis eleget. Hiányzik belőle egy igazi csattanó, ami miatt vagy befejezettnek, vagy továbbolvasósnak ítélném. Rövid könyv, egy olvasást megér mindenképp!
Gerstner Blanka véleménye:
Más volt mint amire számítottam, de összességében tetszett. Kicsit valahogy végig egy megoldásra, csattanóra vártam, amit részemről nem úgy kaptam meg, ahogy gondoltam. De ezt nem okvetlen negatívumként kell érteni. :)