ADATLAP
az elveszett fiú
Sir ​​Maxim West, a dúsgazdag angol üzletember, majdnem belehal egy rabló támadásába. A lábadozása alatt van ideje végiggondolni az életét – vajon hol tévedt el, miért lett ő az elveszett fiú?
A harmincas évek Németországában született, a Westheim-bankház igazgatójának egyszem, imádott gyermekeként, de a nácizmus térhódítása tönkretette a szülők életét. Maximot Angliába menekítették, de ők nem élték túl a zsidóüldözést…
Az ötvenes években egyre nagyobb vagyona mellett egyetlen dologra vágyott: hogy feleségül vehesse a gyönyörű Anastasiát, a szőke fehérorosz lányt. De amikor végre létrejön a házasság, a munkamániája gyorsan kikezdi a boldogságukat, és végül el is válnak.
Második felesége, a szép színésznő meghal egy balesetben, a harmadik boldogtalanná teszi, barátnője teherbe ejteti magát, hiába nem akar több gyereket a férfi. Az élete reménytelenül összekuszálódik, és ekkor éri a lövés. A kórházban egyszer arra tér magához, hogy ágya körül áll az első és a harmadik felesége, a szeretője, a lánya, és volt nevelőnője, a pótanyja, aki segített kimenteni őt a náci Németországból. Vajon melyikük találja meg az elveszett fiút, melyikük teremt otthont neki?
Megjelent Maxim és a nők címmel is....
Eőriné Zsoldos Ildikó véleménye:
Maxim ès a nők cìmmel sok èvvel ezelőtt olvastam màr ezt a könyvet. Nagyvonalakban emlèkeztem a törtènetre. Jò volt ùjraolvasni, a nàci Nèmetorszàg èletèbe bepillantani, Berlin ùjjàèpülèsèről, Kennedy elnökről hallani. Mindeközben az elveszett fiù, Maxim èletèt is vègigkövethetjük. Megtalàlja vajon a boldogsàgot, az igazi otthont? Miközben szòrakòztat, törtènelmi esemènyekről is olvashatunk. Màsodszor olvasva is tetszett.
Varga Bernadett véleménye:
Sir Maxim West életét ismerjük meg a történet során az életében fontos szerepet játszó nők során. Édesanyja, nevelőanyja, feleségei, szeretője. A történelmi háttér keretbe foglalja a náci Németországban született fiú viszontagságait, életét Angliában, benyomásait a kommunizmusról, a ketté szakított Berlinről, Kenedyről és Gorbacsovról.