ADATLAP
csokoládécipő
...
Benkő Dóra véleménye:
Könnyed, nyári olvasmány. Párizs, Montmartre. Érdekes világ csokival, varázslással és a mesékben már megszokott happy enddel. Nekem néha kicsit vontatott, a könyv mondanivalója nem indokolja terjedelmét, vannak fejezetek, melyek nélkül is kerek egész lenne a történet.
Koszorus Zsuzsanna véleménye:
Nem tetszett igazán most sem. Egyszer már félbehagytam, most is csak egy kihívás miatt olvastam végig. Unalmas volt az eleje, szinte nem történt semmi, csak az érzések voltak a középpontban. Időnként követhetetlenül, zavaróan ugrált az írónő, hogy mikor kinek a nézőpontjából látjuk, olvassuk a dolgokat. Eltartott egy darabig, mire rájöttem, hogy a fejezetek elején szimbólumok jelzik, kinek a szemszögéből olvashatjuk épp a történetet. Túl sok volt nekem a varázslat és kevés a csokoládé. A karakterek közül Zozie volt talán a legérdekesebb. Személyiségével és tetteivel kapcsolatban igen ambivalens érzéseim vannak. Egyrészt kimondottan unszimpatikus volt kavarásaival és ahogy visszaélt mások személyiségével, varázslattal rávett embereket dolgokra, közben azonban rávilágított arra is, hogy néha elég egy kis „lökés”, hogy az ember élete más irányba menjen.
Markó Andi véleménye:
Hú, hát... nem tudtam letenni. Tudtam, hogy tetszeni fog a történet, de nem gondoltam, hogy ennyire magával ragad. Végig drukkoltam az egészet, hogy a Csokoládéból megismert kis család végül megszabaduljon az álnok Zozie mesterkedéseitől. Egy igazán és szó szerint varázslatos történet. Na és Roux... :-)
Sági Zsanett véleménye:
Miután olvastam Joanne Harristől a Csokoládét, nem volt kérdés, hogy el kell olvasnom a folytatását is. A Csokoládécipő számomra még izgalmasabb volt, mint az első kötet.
A Csokoládécipő történetének kezdetén Vianne már évek óta felhagyott a varázslással, és nyugodt, már-már unalmas életet él Párizs egy eldugott kis utcájában. A kis csokoládéboltba azonban betoppan Zozie de l’Alba, aki gonosz mesterkedésekkel arra kényszeríti Vianne-t, hogy minden varázserejét bevesse, hogy megvédje a családját.