SEGÍTSÉG

MI EZ?

A Könyvkihívás.hu célja az olvasás népszerűsítése és a rendszeres olvasás ösztönzése. Ennek érdekében havi, 25-ös és 50-es könyvkihívásokban vehetsz részt, ha a megadott idő alatt elolvasol 4 db (havi kihívás), vagy 25 db (25-ös kihívás), vagy 50 db könyvet (50-es kihívás). A Könyvkihívás.hu segít a választásban, jelzi, hogy haladsz a kihívás teljesítésével, és megoszthatod a többiekkel az olvasási élményeidet.

HOGYAN REGISZTRÁLHATOK?

A legegyszerűbb, ha ehhez a Facebook fiókodat használod, így csak egy-két gombnyomás az egész. De regisztrálhatsz e-mail címmel is, ehhez egy érvényes e-mail cím, egy név és egy jelszó kell. Ilyenkor a Profilod menüpont alatt jó, ha feltöltesz egy fotót is magadról, míg facebookos regisztrációnál ez is automatikusan megtörténik. Fontos, hogy mindkét esetben olvasd el a Szerződési feltételeket és az Adatvédelmi tájékoztatót, és pipáld ki ezt a részt.

HOGYAN TOVÁBB?

200~Ha regisztráltál, akkor a Kihívásaid menüpontban eldöntheted, hogy a havi, a 25-ös vagy az 50-es kihívást választod. Választhatsz egyszerre többféle kihívást is, minden elolvasott könyv egyformán beleszámít mindegyikbe. Ebben a menüpontban pontosan látod, hol tartasz egy-egy kihívás teljesítésében, és azt is, hány nap van még hátra belőle.

MIK AZOK A KATEGÓRIÁK?

Amikor kiválasztasz egy könyvet, be kell tenned egy kategóriába. 50 előre megadott kategória van, ha az 50-es kihívást akarod teljesíteni, mindegyikből el kell olvasni egyet-egyet. Ez valójában 52 könyvet jelent, ugyanis az egyik kategória a trilógia. Ha a 25-ös kihívást választod, akkor az 50-ből 25 szabadon választott kategóriát kell teljesítened. Ha pedig a havi kihívásra nevezel be, akkor 4 kategóriát kell kipipálnod az 50-ből. A következő hónapban ugyanazt a 4-et már nem választhatod, a rendszer ugyanis megjegyzi, melyikkel végeztél már. A kategóriákat olyan sorrendben választod, amilyenben akarod.

MILYEN GYORSAN KELL OLVASNOM?

Ez is csak rajtad múlik. A lényeg, hogy a havi kihívásoknál az adott hónapban érj 4 könyv végére. A 25-ös kihívást szeptember 30-án éjfélig kell teljesítened, az 50-est pedig december 31-én éjfélig.

ELKEZDETT KÖNYV IS BELESZÁMÍT?

Igen, ha havi kihívás esetén az adott hónapban kezdtél bele a könyvbe. A 25-ös és 50-es kihívásnál csak a 2015-ben elolvasott könyvek számítanak.

HOGYAN ELLENŐRZITEK, HOGY TÉNYLEG ELOLVASTAM-E?

Ez egy játék, a játék örömét kár lenne elrontani. De minden könyvről kérünk egy minimum 200 karakter hosszú személyes véleményt. Ez arra is jó, hogy a többieknek is segítsen a választásban.

MI AZ A HÍRFOLYAM?

A hírfolyamban látod, hogy épp mit csinálnak a többiek. Jelzi, ha valaki olvasásra kiválasztott egy könyvet, és azt is, ha végzett vele. Innen is meríthetsz ötleteket, vagy közvetlenül is megkérdezheted azt, aki épp befejezte az olvasást, hogy tetszett neki.

MI AZ A KÖNYVEK MENÜPONT?

Itt találod az összes feltöltött könyvet. De kategóriánként is megnézheted a feltöltéseket, valamint tudsz címre is keresni, ha egy konkrét kötet után kutatsz.

MI AZ A TOPLISTA?

A toplista is azért van, hogy segítsen a választásban. Kategóriánként látod, melyek a legnépszerűbb kötetek, vagyis azok, amiket a legtöbben olvastak el a kihívások során. Van egy abszolút összesítés is, amiből az látszik, hogy az összes könyv közül melyek a legnépszerűbbek.

MI AZ A NYEREMÉNY MENÜPONT?

A Szeretlek Magyarország Médiacsoport Kft. az év végi, 50-es kihívást teljesítők közt egy 50.000 Ft értékű könyvcsomagot sorsol ki. A nyertest e-mail-ben értesítjük, a nyereményt pedig futárral juttatjuk el hozzá, 2018. január közepéig.

FELVIHETEK-E ÉN IS KÖNYVET?

Természetesen, sőt, ennek kifejezetten örülünk. A Profilod menüpont alatt találod az Új könyv feltöltése gombot. Be kell írnod a szerző nevét, a könyv címét, és ki kell választanod, melyik kategóriába illik. Megadhatod a könyv fülszövegét és a kiadó nevét is. Mindenképp tölts fel hozzá egy borítóképet is. Mindez pár másodperc, és máris felvitted az első kötetet. Ezt később csak te módosíthatod, és az adminok.

HÁNYSZOR LEHET FENT EGY KÖNYV?

Fontos, hogy minden könyv csak egyszer szerepeljen. Erre figyelmeztet a program is. Az sem számít, hány kiadást élt meg a kötet, mindegyiknek csak egy adatlapja lehet.

MI VAN, HA HIBÁS A FELTÖLTÉS?

Ilyenkor kattints a Hiba jelzése gombra, és írj egy rövid üzenetet, mi a baj. Az adminok ellenőrzik, és kijavítják a hibát.

Jó szórakozást és szuper olvasási élményeket!